Tomi Lorber

Slovenija / Rogaška Slatina
No Image Available

Tomi Lorber

Država : Slovenija / Rogaška Slatina
Biografija :

Tomi Lorber se ne obremenjuje z velikimi rečmi, zanima ga ustvarjanje in lagodno življenje. Velja za enega najpronicljivejših piscev pesmi pri nas, ni mu mar za žaromete in medijski cirkus in blišč. Prihaja iz Rogaške Slatine, z glasbo se ukvarja že več kot 30 let. »Pišem popevke,« rad pove. Njegove popevke so seveda šansoni, zabeljeni s pronicljivim humorjem, z od jazza, bluesa in folka, rocka navdihnjeno glasbeno opremo. Poleg mojstrskega interpreta je tudi izvrsten kitarist, ki se zlahka prilagaja različni ritmiki svojih izpovedi.

Teme njegovih pesmi so vsakdanje, ponavadi jih obravnava z zornega kota človeka, ki se ne obremenjuje z velikimi rečmi: pomembna sta ustvarjanje in mirno življenje, čeprav se to dvoje marsikdaj izključuje. Vedno igra glasno, ker ve da občinstvo pade na ta stari trik. Dolga leta je igral v romskem orkestru Adama Bisckeya, vzporedno pa razvijal lastno kantavtorsko izročilo.

Je mojster aranžmajev in zadnja leta nastopa kot Tomi in orkester. Tega sestavljajo preverjeni glasbeniki: Goran Koražija na kitari, Vojko Hlupič na basu in Blaž Tepeš na bobnih. Skupaj so pri založbi “Subkulturni azil” izdali LP Jutranji Kabaret (2012). Kantavtorska zgodba se je nadaljevala. Leta 2013 v samozaložbi izide njegov drugi solo album Popevke 2, ki so nadaljevanje njegovega prvega albuma Popevke, na katerih so zbrani posnetki iz različnih Tomijevih nastopov. Kmalu zatem se predstavi z novo zgoščenko Vaš šlager sezone (2014). Prav tako je tudi avtor pesniške zbirke Lesendro.

DELITE TO OBJAVO NAPREJ!