Marko Grobler

No Image Available

Marko Grobler

Država : Slovenija / Maribor
Biografija :

Po sodelovanjih v različnih glasbenih zasedbah je leta 1999 ustanovil skupino Ezl ek s katero je izdal CD »Hitim zgubljen skoz’ mesto«, po razpadu skupine pa nadaljuje samostojno glasbeno pot. Trikrat je nastopil na Kantfestu International, kantavtorskem festivalu v Rušah in prejel zlato, srebrno in bronasto nagrado oziroma kanto. Ponovno je formiral svojo skupino in bil reden gost Festivala Lent, Borštnikovega srečanja, igral in pel je na Večerih Šansona v Cafe Teatru in drugih festivalih, koncertih in prireditvah po Sloveniji. Oktobra 2006 je na povabilo Zorana Predina nastopil na Globokih grlih v Križankah, ki so bila v znamenju kantavtorjev in trubadurjev. Vrsto let je sodeloval s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom (prispeval glasbo na priloženi zgoščenki k pesniški knjigi »Občutek za veter«, svojevrstni duhovni monografiji Prekmurja. Kasneje tudi pri dokumentarnem filmu »Občutek za veter«, v režiji Maje Weis). Sodeloval pri dokumentarnem filmu režiserja Bojana Laboviča »Mariborska Dvorišča« in igranem filmu Rudija Urana »Nebeška vas«. Ustvaril je glasbo za lutkovno igro Dušana Šarotarja »Mali Ribič« v izvedbi Lutkovnega gledališča Jože Pengov.

Aprila 2011 je pri založbi Celinka izdal prvo samostojno zgoščenko z naslovom »Iz dneva v dan«. Sledilo je nekaj koncertov v duetu z Janezom Dovčem, in različnimi zasedbami.

Markove pesmi govorijo o mestnih ulicah, napuhu, vsevednežih, oglasih, stricih iz ozadja, krizi srednjih let… obenem pa nas spominjajo na veselje, ki nam jo dajejo ljubezen, narava in prijateljstvo.

Povezave :

Facebook

DELITE TO OBJAVO NAPREJ!