Program

Programska shema in zasnova festivala

Špil na klobuk!

Zaokroži po mestnih ulicah v centru Maribora in prisluhni glasbi, ki se vali po ovinkih. Na treh lokacijah najdeš majhen oder. Stane kolikor ti je pač všeč! Avtorje nagradimo kar s prispevkom v klobuk. Zvečer pa navadno ponovimo vse nastope v enem od mestnih lokalov. Spoznaj Sound Of Streets!

SOS krog nastopov

Prizorišča

Festival ima tri ulična prizorišča poimenovana Tkalka, Slovenka in Štajerka. Prizorišča so označena s preprogo oz. tepihom, v slogu uličnega nastopanja. V času nastopa ima kantavtor pred seboj klobuk, ki je namenjen za prostovoljne prispevke mimoidočih. Znesek od prispevkov na ulici (oz. kar pade v klobuk) v celoti pripada kantavtorju kot honorar. V bel klobuk lahko donirajo za festivalske prostovoljce in organizacijo.

Nastopi

Nastopijo trije kantavtorji na dan, ki svoj nastop začnejo ob istem času, vsak na svojem prizorišču.  Kantavtor nastopa na posameznem prizorišču 25 minut. Po tem času gre na naslednje prizorišče, kjer se postopek ponovi. Gibanje med prizorišči je zamišljeno v krogu, v smeri urinega kazalca. Kantavtor zaključi svoj nastop na tretjem prizorišču. Na vseh prizoriščih ima skupno na razpolago 1 uro in 15 minut časa za svoj program.

Večerna prireditev

Po končanih dnevnih nastopih je zaključek festivala v eni od zaprtih dvorišč izbranega lokala v centru mesta. Tako poustvarimo bolj intimno izkušnjo z avtorskimi deli na bolj udoben način in tako lahko dlje uživamo v glasbenem dogodku. Tega ne malo krat popestrijo še vmesni stand-up vložki in poglobijo interakcijo s publiko. Takšni trenutki so nam zelo dragoceni in jih želimo ponuditi čim večjemu občinstvu.

Prizorišče Slovenka

Slovenska ulica - Tyrševa ulica

Prizorišče Štajerka

Vetrinjska ulica - Jurčičeva ulica

Prizorišče Tkalka

Gosposka ulica - Tkalski prehod