Peter Andrej

No Image Available

Peter Andrej

Država : Slovenija / Ruše
Biografija :

Peter Andrej je legendarni organizator prvega kantavrorskega festivala v Sloveniji  – Kantfest International v Rušah, ki povezuje ter predstavlja domačo in tujo kantavtorsko sceno. Pesnik, literat, pedagog, glasbeni in kulturni akter je znan obraz na slovenski kantavtorski in kulturni sceni.

Sodeloval je z vrhunskimi umetniki s sveta literature, gledališča, filma, dokumentarnega filma, izjemno ljuba mu je Koroška, kjer živi. O njej ustvarja dokumentarec. Skozi izjemen večleten projekt je uglasbil poezijo Eluarda, F. G. Lorce, Bertolda Brechta, Otona Župančiča, Janka Glazerja, Erike Vouk, Borisa A. Novaka, B. Namestnika, Štegerja in drugih. V svojih nastopih kot kantavtor je že večkrat obredel Lent, Cankarjev dom, Borštnikovo srečanje, KUD France Prešeren, Trst ter mnoge druge odre.

Izdal je deset albumov, piše pa tudi gledališka dela in različno otroško literaturo. Je mojster za songe, s katerimi plemeniti dela slovenskih sodobnih avtorjev (Grafenauer, Novak, Šteger) in reden gost slovenskih kulturnih odrov.

DELITE TO OBJAVO NAPREJ!