SHANE Ó FEARGHAIL - Dublin (IE)

Shane Ó Fearghail je znan irski kantavtor, moderen trubadur iz Dublina in ustanovitelj Dunajskega kroga kantavtorjev. Za seboj ima dva albuma in številna sodelovanja z legendarnimi glasbeniki in evropskimi festivali. V letu 2008 je ustanovil zasedbo "Caruso" in izdal debitantski album "The Watcher &  The Comet". Sledi album "Everything You Need Is Here”, ki ga izda pod svojim imenom. Oba albuma sta prejela založništvo ter tudi pritegnila pogodbe "Sync licensing" v Evropi in ZDA .

Med turnejami si vzame čas tudi za razvijanje pesništva. Vključen je v več evropskih pesniških kolektivov. Ob tem se trudi pomagati drugim izvajalcem pri umetnosti skladanja in pisanja pesmi, preko kolektivnega delovanja v Evropi in po svetu. Potem, ko je na Dunaju ustanovil "Vienna Songwriting Circle", je tudi v svojem rodnem Dublinu soustanovil pesniški kolektiv "Tallaght Songwriting Collective".

Shanova alternativna filozofija se lepo ujema z njegovim posebnim glasom in prefinjenim občutkom za pisanje pesmi. Ta filozofija prepleta pisano kombinacijo alternativne etno glasbe in neodvisnega rock n' rolla.

Do danes je sodeloval z veliko izvajalci in znanimi imeni, kot so: Sinead O'Connor, Glen Hansard, Ray Lamontagne, Damien Rice, Example, Amy McDonald, Lisa Hannigan, Paddy Casey, Damien Dempsey in The Mission. Trenutno na Dunaju ustvarja nov album, ki bo v javnost prišel predvidoma jeseni 2015. Prav tako je pred kratkim ustanovil svoje podjetje "Sad Opera Entertainment”.

 


Shane na internetu:

Uradna stran

Facebook
Shane O' Fearghail

Caruso Ireland 
ViennaSongwritingCircle
Soundcloud


 

PROGRAM

NASTOPAJOČI

PRIZORIŠČA